Doneer een kinderfiets

Heeft u een kinderfiets werkloos in de schuur of op zolder staan? We halen de fiets op, repareren deze en maken er een kind blij mee!

Voor ieder kind een fiets!

In Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in een gezin waar nauwelijks geld is voor een gezond ontbijt, nieuwe kleren of een lidmaatschap van de sportclub. Alle kinderen verdienen een gelijke kans. Laat staan een kinderfiets.

Bekijk hier hoe je een kinderfiets kunt aanvragen

Acties en evenementen

In 2016 werd een aantal acties en evenementen ge├»nitieerd die de aandacht vestigen op armoedebestrijding in Groningen. Verschillende organisaties, ondernemers en particulieren kwamen in actie om kinderen perspectief te bieden op gezonde voeding, beweging en creatieve ontwikkeling. Tijdens Bommen Berend werd een kinderfietsrace georganiseerd waar kinderen uit verschillende wijken hebben gestreden om de ‘Gouden Bidon’.


Kerst 2015 – ‘Groningers doneren ruim 200 fietsen op de Vismarkt’

Vlak voor Kerst 2015 werd de Vismarkt omgetoverd tot Kerststalling. Groningers gaven massaal gehoor aan de oproep om kinderfietsen te doneren. Ruim 200 fietsen werden gerepareerd en opgepimpt door kunstenares Maria Koijck en de fietsenmakers van WerkPro.

Schermafbeelding 2016-01-11 om 09.50.38