Doneer een kinderfiets

Heeft u een kinderfiets werkloos in de schuur of op zolder staan? Wij halen de fiets op, repareren deze en maken er een kind blij mee! Voor ieder kind een fiets!

Voor ieder kind een fiets!

In Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in een gezin waar nauwelijks geld is voor een gezond ontbijt, nieuwe kleren of een lidmaatschap van de sportclub. Alle kinderen verdienen een gelijke kans. Laat staan een kinderfiets. Kom daarom in actie!

Bekijk hier hoe je een kinderfiets kunt aanvragen


Met medewerking van/dank aan: Groningen Fietsstad, Maartenscollege, Groningen Fit, Stichting Leergeld, B-Slim, SKSG Kinderopvang, ANWB, WerkPro, Remko Wind, Maria Koijck e.v.a.

Acties en evenementen

In 2016 wordt een aantal acties en evenementen geïnitieerd die de aandacht vestigen op armoedebestrijding in Groningen. Verschillende organisaties, ondernemers en particulieren komen in actie om alle kinderen perspectief te bieden op gezonde voeding, beweging en creatieve ontwikkeling. Tijdens Bommen Berend wordt in de Groninger binnenstad een fietsenrace georganiseerd waar kinderen uit verschillende wijken strijden om de ‘Gouden Bidon’. Iedereen kan meedoen. Meer info volgt.


18 t/m 23 april 2016 – ANWB Kinderfietsenplan komt naar Groningen

Gemeente Groningen en de ANWB slaan de handen ineen om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen voor kinderen in de regio zonder fiets. Van 18 tot 23 april kun je op de Vismarkt en diverse inzamelpunten terecht om een kinderfiets te doneren.
Meer informatie

ANWB C160072-019-Gr_Banner_380x400

Kerst 2015 – ‘Groningers doneren ruim 200 fietsen op de Vismarkt’

Vlak voor Kerst 2015 werd de Vismarkt omgetoverd tot Kerststalling. Groningers gaven massaal gehoor aan de oproep om kinderfietsen te doneren. Ruim 200 fietsen werden gerepareerd en opgepimpt door kunstenares Maria Koijck en de fietsenmakers van WerkPro.

Schermafbeelding 2016-01-11 om 09.50.38