Wad about Plastic Festival

Gratis Havenfestival - Waddenkwartier Lauwersoog

Met Wad about Plastic vestigt het Waddenkwartier i.s.m. ondernemers en natuur- en milieu-organisaties de aandacht op vervuiling door zwerfafval van het Werelderfgoed Wad.


‘Hallo Nederland’ (NPO2) maakte een reportage over de campagne-aftrap en Cunera van Selm van RTV Noord volgde kunstenares Maria Koijck en visser Henk Buitjes.

Festivalprogramma vrijdag 12 t/m zondag 14 juni

Het festival start op vrijdag 12 juni om 16:30 met de onthulling van de garnaal van afvalplastic door kunstenares Maria Koijck, kleding en producten van gerecyclede visnetten en microplastics (Happy Seal) op de catwalk & de opening van Expositie ‘Fishin’ for Litter’. Schipper Nienke Dijkstra (Doe eens Wad) meert aan in de haven. Met haar vissermanschouw ‘De Raaf’ vaart zij het hele weekend door de haven om plastic te ruimen.

Schermafbeelding 2015-06-10 om 20.15.12

Schermafbeelding 2015-06-10 om 20.15.03

download festivalprogramma

Locatie | Overnachten tijdens het Werelderfgoed Weekend

Het Waddenkwartier is gevestigd in de haven van Lauwersoog. Hierboven vind je een routebeschrijving. Lauwersoog is goed bereikbaar met het OV en biedt voldoende parkeerplek op loopafstand van het festivalterrein.

Overnachten:
Camping Lauwersoog
Hotel de Marne (verzameling B&B’s)
Landal Esonstad, vakantiewoningen bij Nationaal Park Lauwersmeer, Anjum


Wad about plastic wordt mogelijk gemaakt door Gemeente De Marne, Waddenfonds en Provincie Groningen.


Met medewerking van: EHL/Groningen Seaports, Zeehondencrèche Pieterburen, KIMO, Waste Free Oceans, IVN, Natuurschool Groningen, Staatsbosbeheer, Youth Food Movement, GreenWavePlastics, MEER IJscafe, Stichting Geintegreerde Visserij, Ticketoffice, Het Booze Wijf, Lauwersoog Waterevents, Waddenvereniging, ’t Fryske Gea, Happy Seal, Gebroeders Luden, Plastic Soup Foundation, Proeflokaal ’t Ailand, Camping Lauwersoog, Doe eens Wad, campagnebureau Veenbrand e.v.a.