Project: Veldonderzoek in Loppersum

Twee maanden lang trekken kleine groepen inwoners, zorgprofessionals, beleidsmakers en ondernemers kris-kras door gemeente Loppersum. Aan de hand van ontmoetingen worden onontgonnen plekken, verhalen en initiatieven ontdekt en in kaart gebracht. 

Een dampende kop koffie in een aanleunwoning en schuilen voor een hagelbui in een aardappelschuur.

Door letterlijk de boer op te gaan, in weer en wind, wil gemeente Loppersum beleid beter laten aansluiten bij wat er leeft en speelt op gebied van thema’s in het ‘sociaal domein’ zoals ouderenzorg, gezondheid, jeugdwerkloosheid, eenzaamheid. Binnen dit werkveld heeft de gemeente een groot aantal taken overgenomen van het rijk.

Pilot 4 april 2018 – Van Eenum naar Zijldijk
Met de auto gingen we van Huizinge langs Westeremden, via Loppersum (waar Mark Rutte bij toenmalig burgemeester Roodenboog op bezoek was i.v.m. de bevingen) naar het schitterende wierdedorp Eenum. Met een rugzak vol boeken, een lege kaart en zonder eten en drinken. Onderweg belden we aan voor koffie, we schoffelden tuintjes en lazen voor. In ruil voor lunch en lokale wetenswaardigheden van toen en nu. Die dag haalden we prachtige verhalen en bleek het verstilde landschap boordevol activiteit en dynamiek.

Kleilopen! Dikke aanrader!

In samenwerking met Gemeente Loppersum

Vorig project Volgende project