Project: Meet the Neighbours

De dynamiek van steden verandert door de komst van nieuwe groepen inwoners. Maar kennen we onze nieuwe buren al? Terwijl de moderne stad voortdendert, brengt het Grand Theatre Stadjers en nieuwkomers dichterbij elkaar.

Huisruil met de Bed-bad-brood-boot en een buurt-BBQ op de bühne
Meet the Neighbours’ is een onderzoek naar de veranderende  samenstelling van zeven Europese en Noord-Afrikaanse steden. Door uitwisselingen met kunstenaars/theatermakers en groepen nieuwkomers leren stedelingen elkaar kennen als mens in plaats van als representant van een groep.

“Met ‘Meet the Neighbours’ speelt Grand Theatre een actieve rol in het verbinden van nieuwe groepen Stadjers. Zo leren we de buren, ons publiek, beter kennen” – directeur Niek vom Bruch

Zo vond afgelopen zomer een ‘homeswap’ plaats tussen de videokunstenaars van het Groninger collectief WERC en vluchtelingen in de bed-bad-brood-boot en in oktober start een project met internationale studenten. De deelprojecten worden afgesloten met een artistiek werk in de vorm van een installatie of performance.

‘Meet the Neighbours’ wordt afgesloten met een publieksactie waarbij alle Stadjers worden uitgenodigd: we zijn allemaal buren!
Meer info en een liveblog: https://www.grandtheatregroningen.nl/

 

Vorig project Volgende project